9 березня 2019 року багатодітні родини Дарницького та Деснянського районів відмітили 205 років від дня народження Тараса Шевченка в залі Дарницької районної державної адміністрації (ДРДА). Захід провели в партнерстві Громадські організації “Федерація жінок за мир у всьому світі” (ГО “ФЖМС”), “Обійми” та “Берегиня”.

На початку заходу в холі адміністрації волонтери провели для дітей майстер-класи: японське орігамі, українські ляльки-мотанки і витинанки, розпис аквагримом. Дорослі в цей час розглядали виставку дитячих малюнків та робили фотографії собі на згадку в фотозоні прикрашеній в стилі українського традиційного села.

Високий тон і патріотичний дух задала з самого початку фестивалю Заслужена артистка України, волонтер АТО, засновниця мистецького об’єднання «Народна філармонія»  Руслана Лоцман, заспівав веснянки та інші українські пісні. З вітальними словами виступили виконуючий обов’язки голови ДРДА Петро Захарченко, Голова правління ГО “ФЖМС” Тетяна Коцеба, Голова ГО «Обійми» Юлія Туржанська, Голова ГО «Берегиня» Ганна Ольховик, директор Київського міського центру сім’ї “Родинний дім” Галина Козлова, заступник головного редактора Всеукраїнської газети “Справи сімейні” Людмила Грабовенко.

Тетяна Юріївна особисто привітала 25 родин, нагороджуючи їх цінними подарунками та сертифікатами. Родини залишались на сцені і читали вірші Т. Г. Шевченка, грали на кобзі, співали пісні. Подружжя Поліщуків, які цього року святкують 41 рік подружнього життя і виховали сімох дітей, разом з присутніми багатодітними родинами своїх чотирьох синів виконали арію з опери «Наталка-Полтавка». Приклад таких родинних традицій вражає!

Танцями вітали учасників зразковий художній колектив народного танцю «Росточки» та хореографічний ансамбль «Мрія».  Наприкінці фестивалю всі були запрошені на фуршет, де могли поділитися враженнями від заходу.

Фестиваль об’єднав багатодітні сім’ї, молоде і старше покоління, які показали яскравий приклад міцних родин – основи для розбудови гармонійного суспільства у нашій країні.

БАГАТОДІТНІ РОДИНИ ШАНУЮТЬ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА